Restaurang Stockholm på Restaurangbloggen

Nu är våren här! Mälarpaviljongen har öppnat!

Nu har våren äntligen kommit till Stockholm! Vi har överlevt ännu en mörk, kall och lång vinter. Oh, som vi har väntat och längtat till att äntligen få rikta upp våra blickar mot en klar blåhimmel och kisa mot den varma solen. Det första riktiga vårtecknet, då man känner att nu är våren här på allvar är oftast väldigt individuellt. Det kan vara frågan om ljudet av första fågelkvittret eller upptäckten av den första blomman vid vägkanten eller varför inte det bitterljuva avskedet till isflaken.mälarpaviljongen

För mig är det första riktiga vårtecknet då Mälarpaviljongen, som ligger vid norr mälarstrand, öppnar sin uteservering för en ny säsong. Då kan ni föreställa er min glädje när jag promenerade vid norra mälarstranden förra veckan och plötsligt upptäckte att nu har det hänt, Mälarpaviljongen har öppnat!

Uteserveringen vid Mälarpaviljongen är en av de absolut mysigaste i hela Stockholm, enligt mitt tycke. Den ligger precis vid stranden och har även en bryggdel som man kan sitta på och blicka ut över den vackra Mälaren. Maten är god och inte allt för dyr med tanke på vilket suveränt läge restaurangen har. Här kan man äta allt från smarriga varmrätter och sallader till syndigt goda bakverk av alla de slag. Eller varför inte bara avnjuta ett gott vin eller en exotisk drink för att välkomna våren in?

Här finns det även varma filtar som man kan surra tätt om kroppen, då de än så länge lite kyliga vindarna drar förbi. Det är ju lite komiskt att genast då solen tittar fram, så är vi svenskar envisa som synden och ska givetvis sitta på uteservering även om temperaturen ligger på ynka +5 grader. Men det är mer än rätt, vi måste ta vara på det lilla solskenet vi får, eller hur?

Jag vill önska Mälarpaviljongen en riktigt solig och framgångsrik säsong!

Avslutningsvis vill vi på restaurangbloggen.se, önska alla våra kära läsare en solig och skön vår och en riktigt glad Påsk!