Restaurang Stockholm på Restaurangbloggen

Dalanisse, Helt klart värt ett besök!

Förra helgen hade vi en hel del att fira. Lyckan har verkligen varit på vår sida,  min sambo har fått ett nytt jobb och vi har ett eventuellt bostadsbyte på gång! Så förra helgen var vi upprymda av glädje och kände för att gå ut och äta en god middag och dricka  vin, för att fira våra framgångar.

Dessvärre så var det en typisk svensk sommarkväll och det ösregnade ute..så vi ville inte röra oss allt för långt från vår lägenhet i Vasastan, men var ändå sugna på att pröva något nytt. Vi kom att tänka på restaurangen Dalanisse, som vi alltid har tyckt att ser mysig ut men som vi aldrig hade kommit oss för att pröva.

Dalanisse är en liten mysig restaurang som ligger på Vikingagatan i Vasastan, bara några meter upp från Rörstandsgatan. På menyn finns en blandning av svenska, franska och italienska rätter. Till min stora förtjusning hittade jag en riktig svensk klassiker bland förrätterna, SOS tallrik, mums vad gott! Min sambo som inte gillar någonting som har fångats i havet var glad över att det även fanns andra alternativ på menyn, som tex. serranoskinka, ruccola och halloumi.

Till varmrätt blev det två olika sorters pastarätter, skaldjur till mig och oxfile med kantarellsås till min sambo. Det var fantastiskt gott! Jag är väldigt kräsen då det kommer till pastarätter och jag använder väl lite pasta som en måttstock,  för att ta reda på hur duktiga kockarna är i köket. Om pastarätterna är välgjorda och smakrika, då är troligtvis de andra rätterna på menyn också riktigt bra.

Även om våra rätter var riktigt goda så måste erkännas att vi blev en aning avundsjuka då grannbordet fick in sina varmrätter, som bestod av oxfilé med hemgjord klyftpotatis.. det såg riktigt smarrigt ut!

Portionerna var rejäla och vi blev så mätta att det inte fanns något som helst rum kvar för dessert..vilket gjorde mig lite besviken, hade kollat in dessertmenyn tidigare och där erbjöds det frestande alternativ som blåbärspaj och cremé catalana..men vi nöjde oss med att beställa in ytterligare ett glas vin, vilket inte var helt fel det heller.

Kvällen blev verkligen en succé! God mat, mysig atmosfär och trevlig personal, dock lite opersonlig men mycket proffsig. Hit kommer vi helt klart att återvända även om vi troligtvis kommer att bo på andra sidan stan om några veckor..och vem vet, om vädret tillåter, så kan vi kanske nästa gång sitta och njuta av den goda maten på Dalanisses fina uteservering!

Vi önskar er en riktigt skön sommar!